Начало » Решения

Решения

Районна избирателна комисия София 25


РЕШЕНИЕ
№ 133-НС
София, 05.10.2014

ОТНОСНО: Жалба от Стоичко Николаев Милев

 

В РИК 25, в 14:11 ч., по електронна поща, е постъпила жалба от Стоичко Николаев Милев, в която същият се оплаква, че в изборна секция № 13 в 140 СОУ в гр. София му е било отнето правото да гласува. Гласът му е бил обявен за недействителен под претекст, че е снимал вота си. В жалбата се съдържа твърдение, че един от членовете на СИК не носи задължителния отличителен знак.

Представители на РИК 25 - Валя Разпопова, Богдана Георгиева и Ивайло Василев, извършиха незабавна проверка на място. В 14:24 ч. представителите на РИК констатират, че заместник-председателят на СИК не носи отличителен знак. На същия е дадено указание да изпълни задължението си по Изборния кодекс, кото същият е сторил незабавно.

Относно обявяването на гласа му за недействителен - секционната избирателна комисия с пълно единодушие и в присъствието на двама застъпници е приела, че избирателят е заснел вота си, за което е съставен и подписан надлежен протокол. СИК е извършила необходимите отбелязвания върху иззетата бюлетина и в избирателния списък.

Във връзка с изложеното и на основание чл. 72, ал. 1, т. 20 ИК

 

РЕШИ:

 

Потвърждава законосъобразността на действията на СИК по обявяване недействителността на бюлетината на Стоичко Николаев Милев.

Решението подлежи на оспорване пред Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:
Виолета Темелкова-Петрова

ЗАМ. ПРЕДСЕДАТЕЛ:
Валя Разпопова

* Публикувано на 05.10.2014 в 18:29 часа

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол